Pyöräleasing

Suomen Urheilupyörä tarjoaa työsuhdepyöriä kaiken kokoisille yrityksille aina yhdestä pyörästä kymmeniin pyöriin. Toimimme yhteistyössä alan suurimpien toimijoiden kanssa, kuten:

-Gobybike

-Etufillari

-Svea Rahoitus

-EpassiBIKE

-Smartum

-Vapaus ( Meistä johtumattomista syistä emme toistaiseksi voi toimittaa Vapauden asiakkaille polkupyöriä)


Mikäli yritykselläsi / työnantajallasi on jo sopimus em. yritysten kanssa, voit tulla  liikkeeseemme valitsemaan sopivaa pyörää tai tehdä tilauksen suoraan verkkokauppamme kautta valitsemalla ostoskorissa maksutavan " Pyöräleasing". Muistathan että toimitamme kaikki pyörät täysin ajovalmiina suoraan kotiovellesi. Jos olet epävarma pyörä valinnastasi, niin ole yhteydessä meihin sähköpostitse / puhelimitse ja valitsemme yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopivan pyörän sekä lisävarusteet ja huollot. Jos työnantajallasi / yritykselläsi ei vielä ole leasingsopimusta, voit olla meihin yhteydessä ja selvitämme kustannustehokkaimman vaihtoehdon työsuhdepyöräedun käyttöönottoon. Tiesitkö, että työsuhdepyöräetua voi tarjota työntekijöille myös ilman leasingyhtiötä?

Mikä on työsuhdepyörä?

Työsuhdepyörä on työnantajan hankkima polkupyörä tai sähköpyörä, jonka työntekijä saa käyttöönsä. Työsuhdepyörää voi ja kannattaa käyttää myös vapaa-ajalla, eikä sitä ole sidottu vain työmatkakäyttöön. Työnantaja omistaa työsuhdepyörän sopimuskauden loppuun asti ja työnantajalla on mahdollisuus lunastaa pyörä omaksi sopimuskauden päättyessä. Työsuhdepyörä on verovapaa luontoisetu 1.1.2021 alkaen. 


Miten työsuhdepyörä hankitaan?

Työantaja voi ostaa pyörän esim. verkkokauppamme kautta suoraan omakseen ja tarjota pyörän työntekijän käyttöön tai työnantaja voi tehdä leasingsopimuksen, joka sisältää yleensä myös huollot ja vakuutuksen.

Kun yrityksellä on leasingsopimus, työntekijä voi valita sopivan pyörän, lisävarusteet sekä mahdolliset huollot valikoimastamme. Lähetämme tämän jälkeen tilauksen tiedot leasingyritykselle, joka hoitaa sopimusasiat sähköisesti työnantajan sekä työntekijän kanssa.


Mitä työsuhdepyörä maksaa?

Kiinteää hintaa työsuhdepyörälle ei ole määritetty, mutta useilla leasingyrityksillä pyörän, lisävarusteiden sekä huoltojen kokonaishinta saa olla maksimissaan 4000 euroa. Jotta työsuhdepyörä on verovapaa, pyörän kustannukset voivat olla enintään 100 euroa / kk (1200 euroa vuodessa). Työsuhdepyörä voidaan tarjota työntekijälle palkanpäällisenä etuna, jolloin siitä ei verovapauden ansiosta aiheudu työntekijälle kustannuksia. Työsuhdepyörän kulut voidaan myös vähentää työntekijän palkasta.

Osana palkkaa pyöräetu laskee bruttotuloja pyöräedun verran, mutta työntekijä säästää käytännössä veroprosenttinsa verran hankintahinnasta. Palkanpäällisenä etuna pyöräedusta ei aiheudu palkan sivukuluja työnantajan maksettavaksi ja työnantaja voi vähentää kulut yhteisöverotuksessa. 


Kuinka paljon työsuhdepyörän hankinta säästää rahaa?

Mikäli pyörän hankintahinta on 4000 euroa, säästää (30000€ vuosituloinen) työntekijä Veronamaksajien keskusliiton mukaan noin 430 euroa vuodessa, eli 1720 euroa neljässä vuodessa. Edullisempi pyörä tai pienemmät vuositulot pienentävät säästöä ja isommilla vuosituoloilla säästö on isompi. Tämä johtuu korkeammasta veroprosentista, sekä verotuksen progressiivisuudesta.


Mitä varusteita työsuhdepyörään voi hankkia?

Työsuhdepyörään voi hankkia veroetua hyödyntäen esim. valot, nastarenkaat, lukon, lokasuojat sekä lähes kaikki muut pyörään kiinnitettävät lisävarusteet. Näiden lisäksi pyöräilykypärä sekä huollot luetaan edun piiriin.

Työsuhdepyörän edut työntekijälle (esim. Gobybiken kautta):

-Satojen eurojen säästö pyörän hinnasta

-Pyörää voi käyttää vapaasti myös vapaa-ajalla

-Pyörästä ei tarvitse maksaa veroja

-Työsuhdepyöräksi voi valita vapaasti lähes minkä tahansa pyörän

-Pyörää ei tarvitse maksaa etukäteen, vaan se vähennetään kuukausittain palkasta tai tarjotaan etuna palkan päälle

-Työsuhdepyörät ovat vakuutettuja esim. varkauden varalle

Työsuhdepyörän edut työnantajalle (esim. Gobybiken kautta):

-Helppo ja vaivaton palvelu

-Pyörissä on kiinteä verotusarvo

-Leasingyhtiö hoitaa pyörien hallinnointiin liittyvän työn

-Kuukausittainen raportti palkkahallintoon

-Työsuhdepyörien vakuutus sisältyy kuukausivuokraan

-Edullinen tapa sitouttaa työntekijöitä ja parantaa työnantajan houkuttelevuutta

-Edistää työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia


Työsuhdepyörä asioissa ole yhteydessä:

 pyoraleasing@suomenurheilupyora.fi 

 Puh. 041-3104183 (Ark.9.30 - 16.00). Palvelussa on ruuhkaa kevään johdosta. Jos soittoosi ei vastata, niin soitamme sinulle takaisin   mahdollisimman pian.